Nyttigt mellanmål och frukost med knäckebröd

Last modified date

Har du problem med att komma på vad du ska äta till frukost, eller letar du efter ett nyttigt mellanmål? Då ska vi här slå ett slag för klassikern knäckebröd, ett bröd som är nyttigare och mer mättande än många tror.

Därför är knäckebröd nyttigt

Visste du att knäckebröd ofta består av 100 % fullkorn? Något som gör att det har många hälsofördelar. Fullkorn är nämligen något som vi generellt behöver få i oss mer av, därför är det mycket nyttigare att äta en knäckemacka än att ta ett vitt och mjukt bröd. Fullkorn hjälper till exempel tarmarna att må bra. Det ger också en lång mättnadskänsla och tros kunna motverka diabetes typ 2 och sjukdomar i hjärta och kärl. En annan fördel är att knäckebröd är billigt och att det finns många varianter att välja bland. Hos Wasa knäckebröd hittar du ett stort utbud av olika, goda knäckebrödsvarianter. Det billiga priset gör att brödet passar extra bra för dig som vill äta nyttigt men har en lite mindre plånbok att röra dig med.

Komplettera brödet med nyttiga pålägg

För att din knäckebrödsmacka ska bli riktigt nyttig är det viktigt att du lägger rätt saker på den. Ett tips är att tänka som den här förskolan och satsa på mindre kött eftersom kött ger högre koldioxidutsläpp. Istället kan du välja att lägga en hummus av kikärtor på brödet. Kikärtor innehåller bra med protein och har en god och nötig smak. Toppa sedan mackan med olika grönsaker. Även keso eller ägg är bra och proteinrika alternativ som passar på knäckemackan. En god röra är också gott att toppa mackan med. Blanda till exempel keso med äpple, rödlök och lite gräslök och vips har du en god och mättande smörgås.

Dessa alternativ passar lika bra till frukost som till ett mättande mellanmål. Med andra ord, nyttig mat behöver inte vara så krånglig och dyr att köpa.

ivadmin