Kosttillskott för muntorrhet

Last modified date

De allra flesta människor vet att kosttillskott är behövliga för den som inte kan förse sig med tillräckligt mycket vitaminer och mineraler genom den vanliga kosten. Kosttillskott kan även användas som ett komplement till bra och hälsosam livsstil, men även för att lindra olika typer av problem. Det kan t.ex. vara problem med magen, trötthet eller järnbrist, men också muntorrhet kan behandlas med kosttillskott.

Muntorrhet är något som många människor lider av, men inte söker hjälp för. Orsaken till muntorrhet kan t.ex. vara en obalanserad kost som innehåller mycket syra, men även kaffe kan orsaka att du blir torr i munnen. För andra handlar det om en dålig salivproduktion eller att man har kommit i klimakteriet. Just i klimakteriet får många besvär med tunna och sköra slemhinnor och det inkluderar även slemhinnorna i munnen.

Hur kan ett kosttillskott hjälpa?

Det finns mängder med olika tillskott och produkter du kan använda dig av för att få hjälp med muntorrhet som besvärar. Har du mycket stora problem som orsakar obehag och talsvårigheter kan du behöva besöka en läkare för utredning. I de allra flesta fall kan problemet dock behandlas av sig självt. Innan du börjar använda kosttillskott rekommenderar vi att du först säkerställer att du får i dig tillräckligt mycket vatten varje dag. Är du uttorkad löper du större risk att drabbas.

Kosttillskott är bra för alla möjliga ting och alla har de sina olika egenskaper. Här är det viktigt att du väljer rätt kosttillskott för att du verkligen ska få resultat och för att du ska bli av med dina problem. Vi har rannsakat internet för att hitta två riktigt bra tillskott som du kan använda dig av och som har en bevisad effekt på just muntorrhet.

Omega 7

Omega 7 är en fettsyra som kroppen kan producera på egen hand, men i takt med att vi blir äldre, upplever mycket stress eller har en dålig kosthållning kan produktionen minska. Genom att tillföra omega 7 i form av kosttillskott kan du se till att lindra problemen på ett mycket bra och enkelt sätt. Omega 7 är bland annat känt för sina återfuktande egenskaper på sköra och tunna slemhinnor och finns att köpa i flytande form såväl som i kapslar.

Havtornsolja

Havtorn är ett bär som har visat sig vara mycket verksamt för den som lider av muntorrhet. Här rekommenderar vi att du väljer membrasin som innehåller havtornsolja i första hand. Bären innehåller många fina fettsyror som omega 7, 3, 6 och 9. Bortsett från deras otroliga förmåga att återfukta slemhinnorna är de också fulla med viktiga vitaminer. Jämför man t.ex. med jordgubbar så innehåller havtorn hela 40 gånger så mycket C-vitamin, samt vitamin A, E och B.

Observera att kosttillskott är något som du behöver inta under en period för att känna en märkbar skillnad. Ofta kan det ta några veckor innan du får ett fullständigt resultat, men de allra flesta känner skillnad efter bara några dagar.

ivadmin