Bästa hälsokosten för muskelstyrka

Last modified date

Är du på jakt efter ett sätt att bygga muskler snabbare och mer effektivt? Kanske vill du känna dig bekvämare på stranden eller så vill du helt enkelt ha en kropp som är friskare och som orkar mer. När muskelmassa försvinner blir kroppen inte bara mer orkeslös och trött, utan du kan också se en stor förändring i spegeln, något som många inte föredrar.

Att bygga muskler kan dock vara ganska knepigt och det gäller att du har koll på vilka vitaminer, proteiner och mineraler som behövs för att musklerna ska bli större och starkare. Att använda sig av hälsokost och kosttillskott är ett mycket bra alternativ för den som vill göra processen så enkel som möjligt och som vill säkerställa att man får i sig rätt mängd. Här nedan har vi listat några kosttillskott som har en bevisat positiv effekt på muskelmassa.

Topp 3 bästa kosttillskotten för ökad muskelstyrka/massa

Idag finns det mängder med olika kosttillskott som du kan använda dig av om du vill bygga muskler och bli starkare. Många av kosttillskotten kräver inte mer än ett intag om dagen, medan andra bör tas mer frekvent eller t.ex. i anslutning till träning för att vara så effektiva som möjligt. I takt med att din muskelstyrka ökar kommer du också att orka mer på gymmet eller träningspasset. Du kan t.ex. lyfta tyngre hantlar, klara av bänkpress bättre eller orka mer i löpspåret.

1. Proteinpulver

Proteinpulver har länge varit det absolut mest populära kosttillskottet för den som vill bygga muskler. Proteinpulvret består av ett mjölkprotein som är mycket viktigt för att få igång kroppens proteinsyntes. Proteinet tas snabbt upp av kroppen och innehåller även viktiga peptider som ser till att blodflödet till musklerna ökar. Kosttillskottet bör intas direkt efter ditt träningspass eller åtminstone så nära inpå som möjligt.

2. Kreatin

Kreatin är ytterligare ett kosttillskott som har visat sig ha mycket positiv effekt på muskeluppbyggnad. Enkelt förklarat kan man säga att kreatin består av tre stycken olika aminosyror vid namn metionin, arginin och glycin. Kosttillskottet ser inte bara till att tillväxten av muskelmassan förbättras, utan även att du får mer energi och klarar av fler repetitioner. Tittar man även på den långsiktiga tillväxten hjälper kreatinet dig att dra in mer vatten i cellerna, vilket är starkt rekommenderat för den som vill bygga muskler.

3. BCAA

BCAA är detsamma som grenade aminosyror och här kan du bland annat hitta valin, isoleucin och leucin. Dessa är de viktigaste aminosyrorna du kan använda dig av om du vill hjälpa dina muskler att repareras och bli större. Leucin kan till och med stimulera tillväxten helt ensam, men genom att kombinera dem kan du få den absolut bästa effekten. BCAA kan även se till att du får mer energi och orkar mer, samt att din träningsvärk inte blir lika påtaglig.

ivadmin