Länken mellan hälsokost och hudvård

Last modified date

De flesta skulle nog hålla med om att en ren och fräsch hy är väldigt vacker, och något som de på olika sätt eftersträvar att få. Vad de flesta inte tänker på är att vår hy påverkas väldigt mycket av det vi stoppar i oss, och därför kan det vara så att krämerna vi använder aldrig riktigt kommer till sin rätt om vi äter fel.

Jobba inifrån och ut

Vi är många som älskar att botanisera bland krämer av olika slag och hoppas hitta den som gör underverk med vår hud. Men äter vi en massa skräpmat, sitter stilla för mycket och inte dricker tillräckligt med vatten så kommer krämerna vi spenderar en massa pengar på inte kunna göra sitt jobb ordentligt. När du vill ha en vacker hy är det därför viktigt att du jobbar inifrån och ut – att du börjar tänka på vad du äter och dricker, och låter kroppen jobba för att hjälpa till med cirkulationen och att bli av med slaggprodukter. När du börjar få in de här bitarna; bra mat, vatten och konditionsträning, så kommer det snabbt synas på din hy. Den blir klarare och får mer lyster, den blir renare och du kommer må bättre och vara gladare. Det är nu dina hudvårdsprodukter verkligen kan komma till sin rätt.

Hudvården blir kronan på verket

Nu är din hud förberedd och redo att ta sig an de produkter du väljer. De behöver fortfarande vara anpassade till din hudtyp, men när du vet vad du ska ha kommer din hudvårdsrutin hjälpa din hy ytterligare och skapa ännu bättre förutsättningar för att den ska hålla sig ren och fräsch. Återfuktning är viktigt, och exempelvis den näringsgivande och reparerande Verso hydration serum passar alla hudtyper, även känslig och mogen hy. När du tar hand om din hy inifrån och ut blir hudvården kronan på verket när produkterna verkligen kan arbeta som de ska och skapar sin magi.

Anpassa hudvården efter din ålder

Att börja ta hand om din hy redan medan du är ung ger de bästa förutsättningarna för att du ska lyckas hålla huden vacker genom alla åldrar. Det vackra åldrandet sker när du älskar din hy och din kropp hur de än ser ut, men när du sköter om din hy kommer det märkas vare sig du har rynkor eller ej. Anpassa dina hudvårdsprodukter efter din ålder, men glöm inte bort att fortsätta äta bra, dricka vatten utspritt över dagen och konditionsträna utifrån din förmåga. Det kommer synas att du mår bra – inte bara på din hy, utan även genom ditt leende och glittret i dina ögon.

ivadmin