Njut av nyttig mat och ett glas vin

Last modified date

Strävan efter att äta nyttig och hälsosam mat än en sak, men hur är det att kombinera den nyttiga maten med vin? Många skulle förmodligen automatiskt känna att vinet tar udden av den hälsosamma måltiden, men faktum är att ett glas rödvin till maten faktiskt är bra för din hälsa.

Rödvinets hälsoeffekter

Det är en stor och viktig insikt att allt det vi stoppar i och på vår kropp påverkar oss. Det vi äter avgör till stor del hur vi mår, och kan till och med ha inverkan på humör, depressioner och hur pass fokuserade vi kan hålla oss. Detsamma gäller såklart det vi dricker, och det finns både för- och nackdelar med alkohol. Forskning visar dock att en liten mängd påverkar vår hälsa positivt, och det verkar som att speciellt rödvin är bra i det här hänseendet. Orsaken är att rödvin bland annat innehåller resveratrol som är en kraftfull antioxidant, och som hjälper till att förebygga bland annat diabetes typ 2, hjärt- och kärlsjukdomar och vissa typer av cancer. Däremot är forskarna lite oense om vilken mängd som gynnar hälsan istället för att förstöra den, men ett till två standardglas om dagen för kvinnor – lite mer för män – verkar de vara överens om.

Njut av ett glas rött till middagen

När du planerar dina middagar kan du med fördel få goda rödviner från https://vinoteket.se/ levererade hem till dörren, vilket är både smidigt och förenklar handlingen. Så när du lagar goda och hälsosamma middagar – se till att njuta lite extra ibland, gärna med det där lilla glaset rött. Eller blanda vinet i en mustig höstgryta och låt smakerna blandas till perfektion. Och undrar några nära eller kära över det hälsosamma i rödvin kan du alltid hänvisa till forskningen om resveratrol som sitter i skalet på de röda druvorna, och nämna några av alla hälsofördelarna som kommer vid måttligt intag.

ivadmin