Stärk kroppen med hälsokost

Last modified date

Att äta mer hälsosamt är gynnsamt för hela din kropp men speciellt bra för dina tänder. Mycket sockerrik mat ökar risken för karies. Viss mat och dryck kan också orsaka missfärgningar på tänderna. Om du har problem med missfärgningar kan du göra en tandblekning hemma eller hos tandläkaren. Att göra det hemma fungerar som så att du penslar tandblekningsmedel på tänderna eller lägger det i en tandskena. Tandblekningsmedlet bryter ner missfärgningarna i emaljen vilket leder till att du får vitare tänder. När du har blekt tänderna är det bra att försöka hålla tänderna i så bra skicka som möjligt. Borsta tänderna morgon och kväll och undvik småätande.

Hälsokost har många positiva effekter

Det finns en mängd olika typer av hälsokost och vilka effekter du får beror mycket på vilken typ av hälsomat du äter. Generellt kan du genom att äta hälsokost få positiva hälsoeffekter som stärkt immunförsvar, förbättrad muskeltillväxt, bättre kvalité på hud, hår och naglar, få mer energi och ett förbättrat näringsupptag. Om du vill börja äta mer hälsosamt och optimera din hälsa är det bästa du kan göra för dig själv att bara börja. Börja med nästa måltid. Det är väldigt enkelt att skjuta på saker för att det känns krångligt. Människor gillar vanor och har ibland svårt att byta bana. Du kan alltid börja med några små saker. Exempelvis kan du börja med att addera mer grönsaker på din tallrik. Du har allt att vinna på att äta mer hälsosam och näringstät mat.

Ta hjälp

När du ska bryta ett invant beteende ska du försöka fokusera på vad du kan göra istället för att sätta upp förbud för dig själv. Om du tycker att det känns svårt kan du alltid ta hjälp av en kostrådgivare. Då kan du få ett kostupplägg och då kan det vara lättare att komma igång om du har något att utgå ifrån. Kosttillskott är en del av hälsokost och om du tror att du har brist på något kan du alltid ta blodprover och undersöka saken och sedan komplettera din kost med kosttillskott om du har brist på något. D-vitamin är ett vanligt kosttillskott som många i Sverige tar. Det bästa är att försöka få i dig alla vitaminer och mineraler via kosten. Kroppen kan lättare ta upp de i sin naturliga form.

ivadmin