Att sluta äta socker

Last modified date

Att äta mycket socker är varken bra för hälsan eller för tänderna. Om du har misskött dina tänder och behöver fixa tänderna finns det bra implantat för att ersätta trasiga eller saknade tänder. Du kan sätta in implantat i Stockholm om du vill ha en riktigt bra och professionell behandling. När du har fått dina fina nya implantat är det en bra idé att se över dina kostvanor. Att försöka sluta helt eller åtminstone dra ner på sockerkonsumtionen är en mycket bra idé.

Kroppen har svårt att hantera stora mängder socker

Att äta för mycket raffinerat socker är definitivt inte bra och din kropp är inte gjord för att hantera stora mängder socker. Kroppen mår bäst av mat som den får jobba med. Du har egentligen inget fysiologiskt behov av att äta socker. Det är inte heller farligt att äta lite socker om du är en person som tränar eller är mycket aktiv och är frisk. Men mängden får inte gå överstyr, vilket är lätt att den gör. Det flesta människor blir väldigt lätt beroende av socker och får svårt att kontrollera intaget. Det kan vara svårt att ha en lagom nivå på sockret i kosten. Det allra bästa är att låta det söta i din kost komma från naturligt söta saker som frukt och bär. Då kan kroppen kontrollera sockret på ett helt annat sätt än när du äter godis eller bakverk. Det bästa är att försöka dra ner på det raffinerade sockret. Det finns idag tyvärr väldigt mycket socker i olika livsmedel så det är en bra idé att läsa innehållsförteckningen om du vill minska ditt sockerintag. Att komplettera din vanliga kost med hälsokost kan vara en bra idé för att du ska få i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler. D-vitamin är något som många i Sverige har brist på, speciellt under vintern.

Fördelar med att dra ner på sockerkonsumtionen

Det finns många positiva fördelar med att dra ner på sockret. När du äter mycket socker ökar risken att du ska drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar men även cancer. Du kan också få en mycket bättre hy av att dra ner på raffinerat socker. Huden har även en tendens att åldras snabbare om du äter en sockerrik kost. Detta är såklart väldigt individuellt. Många som utesluter stora mängder socker i kosten går ofta ner i vikt. Att äta mycket socker innebär att du äter tomma kalorier, alltså att du äter livsmedel som inte innehåller någon direkt näring. Många går därför upp i vikt av att äta mycket socker. Mycket sockerrik mat tär även på dina tänder och du kan drabbas av stora problem med tänderna eftersom bakterierna i munnen livnär sig på socker.

ivadmin