Förbättra utseendet med hälsokost

Last modified date

Hälsokost är inte bara något som används av människor som tränar regelbundet och vill förbättra resultatet eller prestationen, utan med hjälp av hälsokost kan du faktiskt förbättra även ditt utseende. Idag finns det mängder med produkter inom hälsokost som du kan använda dig av för att få längre och starkare naglar, friskare och längre hår eller en hy som du bara hade kunnat drömma om.

Det finns några vitaminer och antioxidanter som är extra viktiga att satsa på om du vill förbättra din hudkvalitet, göra huden spänstigare eller bli av med rodnad, akne eller andra hudrelaterade problem. Här nedan listar vi tre favoriter som du ska hålla koll på nästa gång det är dags att välja hälsokost. Kom ihåg att dessa vitaminer inte bara förbättrar hudens utseende och struktur, utan är bra för hela kroppen på ett eller annat sätt. Har du mycket svåra hudproblem rekommenderar vi att du kombinerar hälsokost med behandlingar. På hudoteket.se kan du boka ett flertal behandlingar som kan hjälpa dig eller hitta hudvårdsprodukter som är dermatologiskt testade.

Bästa hälsokosten för hud och hälsa

Vad är det då för hälsokost och vitaminer som man ska välja om man vill må och se bättre ut?

Vitamin A – Vitamin A är en mycket kraftfull och stark antioxidant som ser till att din hud håller sig frisk och klar. Ofta använder man sig av betakaroten som själva grunden för vitaminet, eftersom det enkelt kan omvandlas naturligt i kroppen. Med betakaroten (A-vitamin) får du en mycket finare och jämnare solbränna på sommaren och det fungerar även som en typ av retinol, något som verkar hudföryngrande. Vill du inte använda dig av kosttillskott hittar du A-vitamin i persilja, morötter, lever, ägg och spenat.

Vitamin B – Det finns mängder med olika B-vitaminer som alla räknas som vattenlösliga alternativ. För att du ska må bra och känna dig stark i kroppen är B-vitamin väldigt viktigt. Med hjälp av denna hälsokost kan du bland annat se till att förbättra ditt immunförsvar och din ämnesomsättning, men vitaminet stärker också ditt hår, dina naglar och din hud. B-vitamin kan man hitta i spannmålsprodukter som mejeriprodukter, kött och ägg, men också som kosttillskott i form av kapslar.

Vitamin C – Med denna kraftfulla antioxidant kan du eliminera fria radikaler som får din hud att åldras, ger en ojämn hudton eller gör huden slapp och glåmig. C-vitamin är mycket viktigt för att kollagen ska bildas och för att celler av bindväv ska kunna bindas ihop. Du hittar vitaminet i bär och frukter, men också i grönsaker av olika slag. Några riktigt bra källor till C-vitamin är bland annat citrusfrukter som citron och apelsin, men också jordgubbar, nypon och rönnbär innehåller stora mängder.

ivadmin