Skräpmat

Last modified date

Skräpmat är något som de allra flesta människorna äter någon gång under sitt liv. Här kommer du att få all den information som du behöver om just skräpmat.

Detta räknas som skräpmat

Skräpmat är mat som går väldigt snabbt att laga och som är väldigt onyttigt. Du har säkert ätit på McDonalds någon gång, det är riktig skräpmat. Maten går snabbt att laga och den innehåller en massa fetter och onyttiga saker. Pizza är också något som räknas som skräpmat, speciellt pizza från pizzerior. Pizzan går även den snabbt att laga men degen innehåller även vetemjöl som inte alls är speciellt nyttigt.

Om du vill läsa mer om just skräpmat så kan du kika på Expressens hemsida där du hittar många artiklar om skräpmat.

Faran med skräpmat

Det finns många faror med skräpmat, till exempel är det väldigt lätt att bli överviktig eller drabbas av fetma om du äter skräpmat ofta. Att äta skräpmat varje dag eller regelbundet är dåligt för hälsan på väldigt många sätt. Skräpmaten innehåller inte de vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att må bra. Den innehåller bara saker som kroppen faktiskt kan ta skada av. Att äta skräpmat regelbundet ökar risken för till exempel diabetes och hjärtinfarkt. Det är också väldigt lätt att du fastnar i en ond cirkel där du bara äter skräpmat eftersom du inte behöver laga maten själv och det går snabbt att få maten. Tänk dock på att det inte är farligt att äta skräpmat ibland, men att äta det dagligen är ohälsosamt.

amy